Makinede Yıkanabilen Halılar

Makinede Yıkanabilen Halılar

Halılar evlerimiz için bir dekorasyon olmanın yanı sıra evimize ve bulundukları yere karakter kazandıran kimi zaman odağı kendisine toplayan, daha sıcak bir hava oluşturan eşyalardır. Gün içerisinde maruz kaldığı hareketlilik dolayısıyla zamanla toz,leke ve kir oluşumu kaçınılmaz olabilir. Bu sebeple halıların düzenli olarak temizlenmeye ihtiyacı vardır. Temizlenme ihtiyacını kolay ve pratik hala getiren makinede yıkanabilen halılar bu yönüyle halı seçme aşamasında kullanıcılara güzel bir seçenek sunuyor.

Halıların temizlenmesi genelde Halı Yıkama Servisleri aracılığıyla olsa da son zamanlarda makinede yıkanabilir halılar popülerlik kazanmıştır.

Şimdi halı seçimi yaparken zorlanan herkes tarafından merak edilen makinede yıkanabilen halılar avantajlımı yoksa değil mi sorusuna biraz açıklık getirelim.

Avantajları

  • Makinede yıkanabilir halılar kullanıcılara pratik bir temizleme yöntemi sunarlar. Halınız için uygun bir temizlik makinesi kullanarak halınızı düzenli olarak pratik bir şekilde temizleyebilir, leke, toz ve kirden kurtulabilirsiniz. Özellikle temizlik konusunda daha hassas olan kullanıcılar için bu bu yöntem adeta bir cevherdir.
  • Halılarınızın derinlemesine temizliği için makinede yıkayabilir ve ulaşamadığınız toz ve kirlerden arındırabilirsiniz. Bu sayede halınız daha canlı kalacak bu sebeple kullanım ömrü de uzayacaktır
  • Hızlı ve pratik bir temizlik avantajına sahip bu halıların diğer bir güzel yanı hızlı kurumalarıdır. Yıkanma işleminden sonra hızlıca kuruyan halılar çok vakit geçmeden kullanıma hazır hale gelirler ve evinizin en güzel köşesinde tekrardan yerlerini alırlar.
  • Birçok model ve tarzda seçeneği bulunan makinede yıkanabilir halılar böylece halı seçimi aşamasındaki insanlar için alternatifler oluştururlar.Farklı evlere ve farklı dekorasyonlara hitap etmesi, uyum sağlaması için model ve ebat çeşitliliği bu halıların avantajlı yanlarından birisini daha ortaya koyar.

Dezavantajları

  • Kolay ve pratik bir temizleme imkanı sunarak evlerde tercih edilen makinede yıkanabilen halıların avantajlarının yanında dezavantajlarının olduğunu söylemek de gerekir. Halıları yıkamak için uygun hacimli makineler gerekir. Ebat olarak daha büyük halılarda daha büyük hacimli makinelere ihtiyaç duyulur. Bu tüt büyük hacimli makineleri de evde bulundurmak zorluk yaratacaktır ve fiyatları yüksek olacağı için alım zorluğu yaşanabilir.
  • Yüksek hacimli makinelerin yanı sıra özel kimyasallar gerektiren halıların olması, bu kimyasalların da ekstra maliyetinin olması ekonomik yönden bir dezenavantaj olarak kabul edilebilir.
  • Diğer bir dezavantaj ise bazı halıların yapımında hassas malzeme kullanılmış olması ve bu halıların makinede yıkanması sonucu zamanla deforme olabilmesidir. Bu yüzden halı seçerken yapımında kullanılan malzemeler iyice araştırılmalı ve yıkama aşamasında ürünün etiketi üzerindeki talimatlar dikkatlice incelenip uygulanmalıdır.