Hasır Halı Kullanımı

hasır-hali-kullanimi

Hasır Halı Kullanımı

Hasır halı , evlerde ve diğer iç mekanlarda kullanılan doğal bir zemin döşemesidir. Genellikle özellikle plaj evlerinde, yazlık evlerde ve country tarzında dekore edilen mekanlarda tercih edilir. Hasır halılar, doğal hasır liflerinden yapılmıştır ve genellikle sepet ya da kilim şeklinde dokunmuştur. Hasır halılar , dayanıklılığı ve doğal görünümü nedeniyle tercih edilen bir zemin döşemesi türüdür. Ayrıca, çoğu hasır halı su geçirmez özelliklere sahiptir, bu yüzden kolayca temizlenebilir ve dökülen sıvıların altına nüfuz etmesini önleyebilir. Hasır halıların bir diğer avantajı da, doğal malzemelerden yapıldığı için çevre dostu olmasıdır. Doğal hasır lifleri çoğunlukla bambu, deniz otu veya hindistan cevizi kabuğundan elde edilir. Bu da hasır halıların sürdürülebilir bir seçenek olmasını sağlar. Genel olarak, hasır halılar bir evin iç mekanına rustik ve doğal bir görünüm katar. Çoğunlukla nötr renklere sahip olsalar da, bazen renkli desenlerle de bulunabilirler. Hasır halılar genellikle açık renkli mobilyalarla ve diğer doğal malzemelerle birlikte kullanılarak tasarımda uyum sağlar. Sonuç olarak, hasır halılar doğal bir görünüm isteyen ve çevreye duyarlı olan kişiler için ideal bir seçenektir. Dayanıklılığı, kolay temizlenebilirliği ve estetik değeri sayesinde birçok kişi tarafından tercih edilir.

Hasır Halı Kullanım Alanları

Hasır halı modellerini evinizde istenilen odalarda kullanabilir, sıcaklığı ile evinize konforu yaşayabilirsiniz. Dekorasyonlarınızda rahat bir kullanım imkanı sağlayan hasır halı modellerimizi evinizin havasını değiştirmek için minimalist tarza kullanabilir, farklı objelerle kombinasyon yapabilirsiniz. Banyo halısı olarak tercih edebilir kolay temizlenebilir özelliği ile keyifli bir kullanım sağlayabilirsiniz. Salon da dekoratif öğe olarak nude tonlarda mobilyalarınızla kullanabilir hoş bir görüntü yakalayabilirsiniz. Minimal dekorasyon tarzında krem rengi, bej ya da beyaz renklerin tercih edildiği halı modelleri salonda, yatak odasında veya çocuk odasında karmaşık görünümden uzak durmak adına tercih edilebilir. Bunun benzeri şekilde Country dekorasyon stilinde de tercih edilen hasır jüt halılar, doğal ahşap malzemeler ile birlikte sıcak bir görüntü sunar. Sapasağlam, kalın liflerle dokunmuş ve doğallığın ön plânda olduğu halı formları antreler için harika birer seçenektir.

Hasır Halı Temizliği Nasıl Olmalıdır?

Hasır halılar geri dönüştürülebilir malzemelerden yapılmakta olup çevreye zararlı değildir bu sebeple çocuk odası halısı olarak tercih edebileceğiniz modeller arasındadır. Kolay temizlenebilir özelliği ile bir kaç ufak detay haricinde sizlerin zamanlarından tasarruf ettirecek ve sevdiklerinizle daha çok vakit geçirmenize yardımcı olacaktır. Ufak detaylara gelin birlikte bakalım;

  • Kirlenen hasır jüt halılar basitçe silkelenebilir ya da elektrik süpürgesinin fırçasız ucuyla yumuşak şekilde süpürülebilir.
  • Halının üzerine bir şey döküldüğü takdirde leke temiz bir bez ve saf su-sabun ile tampon yapılarak temizlenmeli, leke ovalanmamalıdır.
  • Leke temizliği esnasında kimyasal madde kullanımından kaçınılmalıdır.
  • Kuruturken direkt güneş altında olmamalı, hasır halının serin bir yerde kendi kendine kuruması beklenmelidir. Bunun esnasında temizlenen bölge ve halı tamamen kuruyana dek üzerine basılması uygun değildir.
  • Çıkmayan lekeler için hasır halı modellerimizi makine de yıkamamalı, halı yıkama merkezlerinde yıkatılmasını tavsiye etmekteyiz.