Kedili Evler İçin Halı Tercihleri

kedili evler için halı önerisi

 

     Evimizde baktığımız can dostlarımız hayatımızın bir parçası olup vazgeçilemez konuma gelmiştir. Tabi bunların artı yönü yanında eksi yönleri de vardır. Halı seçiminde eksi yönlerini artı yöne çevirebilmek için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edersek evcil hayvanımız ve bizim için evimiz daha konforlu hale gelecektir. Kedilerimiz doğası gereği tırmalama, tüy dökme özelliklerine sahip olduğu için halı seçimini kedimize göre yaptığımız zaman can dostlarımızla daha çok vakit geçirme imkanı bulabilirsiniz. Öncelikle halı modelinde leke tutmayan halı modellerinden seçerseniz kusma gibi durumlar da temizliğini kolaylıkla yapabilirsiniz. Leke tutmama özelliğinde bizim size önerebileceğimiz modelimiz Sisal halı modelimizdir.

Evcil Hayvanlar İçin Kolay Temizlenebilir Halı

     Makine dokuması, kolay temizlenebilir, kesme halı ve robot süpürge kullanımına uygun halı özellikleriyle hem sizin hem de kediniz için daha konforlu olacaktır. Mevsim geçişlerinde kediler de sık tüy dökülmesi görülür. Dökülen tüylerin halıya yapışması hem temizlik açısından hem de alerjik durumlar da size zorluk çıkarabilir bu gibi durumlar da hav yüksekliği fazla olmayan sentetik, jüt veya yün halı modellerini tercih edebilirsiniz. Yün halılar hav yüksekliğinin olmaması sebebiyle tüy dökümü için uygun olsa da tırmalama durumlarına uygun olmayabilir fakat jüt halı modelimiz ise hem tüylenme hem de tırmalama problemleri için ideal bir halı seçimi olacaktır.

Evcil Hayvanlar İçin Kaymaz Taban Halılar

     Tabiki kedilerimizin yaramazlıklarını gözardı edemeyiz oluşabilecek zararı minimuma indirebilmek için kaymaz tabanlı halı modelleri herhangi bir durumda gerek sizin gerek te kedinizin yaralanmaması için kullanım kolaylığı sağlayacaktır. kaymaz tabanlı halı modellerinde seçeneğiniz oldukça fazla olup seçim yaparken loop dokuma olup olmamasına dikkat etmelisiniz çünkü loop dokuma da tırnak takılması olduğunda yaralanma gerçekleşebilir. Bu gibi durumların olmaması için halının yanısıra kilim de tercih edebilirsiniz. Tercihinizi kilimden yana kullanmak isterseniz kilimin kaymaz taban, makine de yıkanabilir veya çift taraflı olmasına dikkat edebilirsiniz. Size bu üç özelliği barındıran solid halı modelimizi önerebiliriz. Renk çeşitliği oldukça yeterli olan halı serimiz istediğinize göre kullanım kolaylığı sağlayabilecektir. Makine de yıkanabilir, çift taraflı kilimimiz temizlik açısından size kolaylık sağlayacak olup acil durumlar da çift tarafını kullanarak size rahatlık sağlayacaktır. Kaymaz tabanlı olması temizlik açısından kolaylık sağlayabilecek, toz kıl birikmesi durumunda düzenli süpürülmesi yeterli olacaktır. Bu şekilde hem kedinizin hem de kendi sağlığınızı koruyabileceksiniz. Kesme halı modellerimizden biri olan halımız istenilen ölçüler de yapılabilmektedir.

Evcil Hayvanlar İçin Halı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kedili evler uygun halıların yanında uygun olmayan halılara da değinmek gerekiyor bunların başında shaggy halı (peluş) modeli gelmektedir çünkü hav yüksekliği fazla olup tüylenme, tırmalama durumları çok sık yaşanabilir. Bu durum hem sizin hem kedinizin sağlığını tehdit edip zaman kaybedip evinizde konforu kaybetmenize sebep olabilir.