Yaşam Alanlarına Göre Halı Seçimi

yaşam-alanlarına-göre-hali-seçimi   

      Halı seçiminin doğru olması evinizde konforu en üst seviye de yaşamanız ve keyifli zamanlar geçirmeniz için yardımcı olacaktır. Temizlik için ayırdığımız vakitlerden tasarruf ederek sizlere kolaylık sağlamalıdır. Ayrıca halı seçmek, yaşam alanının tasarımını ve mekânsal kalitesini etkileyen, sahibinin tarzını yansıtan bir karardır. Çünkü halılar zeminde kapladığı alan ve geometrisiyle, boyutları, rengi, deseni ve dokusuyla dekorasyonda hakimiyet sahibi olan unsurların başında gelir. Zemin rengi, mobilya seçimi ile kombine edebileceğiniz halılarla dekorasyonlarınıza şıklık katabileceksiniz. Halı seçimi yaparken kullanacağınız oda, zemin durumu, iplik çeşidi ve hav durumu dikkate almanız gereken konulardan birisidir. Çünkü kullanacağınız her odanın kendine özgü bir yapısı kullanım sıklığı ve zemin farklılığı olabilmektedir.

    Misafirlerin ağırlandığı, ailece vakit geçirilen salonda, trafiğin yoğun yaşandığı koridorda, yalnızca akşamları kullanılan yatak odasında, yemeklerin pişirilip yendiği mutfakta farklı türde halılara ihtiyaç duyulur. Halı koleksiyonlarındaki zengin çeşitlilik seçim yapmayı zorlaştırsa da, genel bazı kriterleri göz önünde bulundurmak işinizi kolaylaştırabilir. Sizlere kriterlere uygun halı seçiminde birkaç öneride bulunmak için Cool Halı'dan tavsiyelerimizi vermek istiyorum.

  Oturma Odası /Salon Halısı Seçimi

    • Evinizin en sık kullanılan odası olan salon veya oturma odalarımız hem temizlik açısından hem de dekorasyon açısından bizlere kolaylığı ve şıklığı bir arada sunmalıdır. Mobilyadan sehpaya, perdeden dekoratif ürünlerinize kadar özenle seçilmiş olan eşyalarımızın bir bütün olarak kullanmak evinizin en kullanışlı odası haline getirecektir. Evin genel tasarım tarzına uygun olarak modern, klasik, retro halılar tercih edilebilir. Genel eğilim dokunma hissiyatı yumuşak olan sık dokulu yün, ipek, şönil, akrilik halılar yönündedir. Geçmişte tüm odayı kaplayan büyük boyutlu halılar tercih edilirken, günümüzde zemin döşemesi üzerinde adeta yüzen kullanım türü yaygındır. Sizlere tavsiye edebileceğim salon halısı olarak kullanabileceğiniz modellerimiz oldukça fazla olup ihtiyacınıza göre seçim yapabileceksiniz. Kaymaz taban halı modelimiz Stone, robot süpürge kullanımına uygun Elit, Sakura, Vera gibi modellerimizi inceleyebilir, beğendiklerinizi sepetinize ekleyebilirsiniz.

    Yatak Odası Halı Seçimi

    • Kullanım alanı diğer odalarınza nazaran daha az olan yatak odası çiflerimizin zevkine göre özenle seçilerek rahat bir uyku sağlamanız için oldukça önemlidir. Yatak odasında kullanım alanı az olan ve rahatlığı yaşamak isteyenler için peluş halı mükemmel bir seçim olacaktır. Makine de yıkanabilir halı tercih edenler için yolluk tarzı kaymaz taban halı seçimi doğru bir seçim olacaktır.

         Çocuk Odası Halı Seçimi

    • Çocuklarımızın keyifli zamanlar geçirmesi için kaymaz tabanlı veya yumuşacık yün halı tercihi doğru bir seçenek olacaktır. Sevdiği karakterlerin dijital baskılarıyla zenginleştirilen sık dokunmuş yumuşak halılar çocukların da hoşuna giden parçalardır. Web sitemizde çocuk halısı kategorisinde seçenek oldukça fazla olup istenilen model ve ölçüler de halı satın alabilirsiniz.

          Banyo Halısı Seçimi

    • Banyo ve tuvaletler nemli alanlar olduğundan kısa tüylü sentetik ürünlere yönelmek daha doğrudur. Rutubete dayanıklı iplik seçeneklerinden polyester, polipropilen ve bambu iplikler tercih edilebilir. Banyo halısı olarak tercih edebileceğiniz modellerimizi inceleyebilirsiniz.

          Mutfak Halısı Seçimi

  • Mutfak halısı mutfak zeminini kaplamak için kullanılan bir tür halıdır. Mutfakta oluşabilecek sıvıların, yağ lekelerinin ve kirlerin kolayca temizlenebilmesi için su geçirmez ve leke tutmayan özelliklere sahiptir. Ayrıca kaymaz tabanı sayesinde güvenli bir yürüyüş sağlar. Mutfak halıları genellikle düz veya desenli olabilir ve birçok renk seçeneği bulunmaktadır.