Yıkanabilir Halı Modellerimiz ve Kullanım Alanlarımız

yikanabilir-hali-modelleri

Yıkanabilir Halı Modelleri ve Kullanım Alanları

Yıkanabilir Halı Nedir ?

Yıkanabilir halılar , ev içinde ya da ofislerde kullanılan normal halılardır ancak farkı, yıkanabilir özellikte olmalarıdır. Genellikle sentetik malzemelerden üretilirler ve leke tutmaz bir yapıya sahip olabilirler.Yıkanabilir halılar, düzenli bakımları yapıldığında uzun süre dayanabilirler ve kullanıldıkça eski görünümünü kaybetmezler. Yıkanabilir halıların temizliği, normal halılara göre daha kolaydır çünkü halı üzerindeki lekeler ve kirler yıkanarak çıkarılabilir. Yıkanabilir halıları temizlemek için öncelikle üzerindeki toz ve kirleri elektrikli süpürge ile temizleyebilirsiniz. Ardından halıyı normal bir çamaşır makinesinde ya da büyük bir küvette yıkayabilirsiniz. Yıkama işlemi sırasında uygun bir deterjan kullanmanız önemlidir. Yıkama işlemi tamamlandıktan sonra halıyı iyice durulamalı ve fazla suyunu sıkmalısınız. Ardından halıyı düz bir zemine sererek kurumaya bırakabilirsiniz. Tamamen kuruduktan sonra tekrar kullanıma hazır hale gelecektir. Yıkanabilir halılar , evlerde çocuk veya evcil hayvan olan aileler için uygun olabilir çünkü temizliği daha kolaydır ve hijyenik bir ortam sağlar. Ayrıca alerjik reaksiyonlara neden olmazlar ve ayrıca su geçirmez özelliği sayesinde dökülen sıvıların halıya nüfuz etmesini engellerler.

Neden Makine de Yıkanabilir Halı Tercih Etmeliyiz

  • Makine de yıkanabilir halı tercihi yapmak bizlere zamandan tasarruf etmemize kısa sürede çözüm sürecine ulaşmamıza yardımcı olmaktadır.
  • Farklı boyutlar da yapılabilen halı modeli istenilen ölçüler de yapılarak evleriniz de dizayn edilebilir.
  • Çamaşır makinesinde yıkanabilir halı modelleri ve fiyatları da kumaş yapısı, kesim kalitesi, tüylerin uzunluğu, tasarım gibi özelliklere göre değişim gösterir.
  • Banyo ve mutfak için genelde kaymaz tabanlı yıkanabilir halılar üretilir. Saçaklı veya saçaksız, geniş renk seçeneklerine sahip ve modern tasarımlarıyla kaymaz tabanlı yıkanabilir halılar, evlerdeki şık ve kullanışlı eşyalardan biri olma özelliği taşır.
  • Yıkanabilir Halı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Yıkanabilir halı modelimizi makinemize atarken yüksek derece sıcaklıkta yıkamak yerine 30' derece sıcaklıkta yıkamalısınız.
  • Halılarınız için yumuşatıcı kullanmaktan kaçınmalısınız. Halı yıkama şampuanları ile yıkamanız tavsiye edilir.
  • Kimyasal içerikli temizlik malzemesi kullanmak halınızda deforme yaratacağı üzere kullanılması tavsiye edilmemektedir.
  • Yıkanabilir halıları çamaşır makinesine atmadan önce yüzeyi elektrikli süpürge ile temizlemeniz de püf noktalardan biridir. Böylece, halı üzerinde bulunan büyük boyutlu kir ve kırıntılardan kurtulabilirsiniz.
  • Cool Halı Yıkanabilir Halı Modelleri

  • Peluş halı , Nordik, Perla, Siesta ve Cotton Bebek Halısı modellerimiz yıkanabilir halı grubuna girmekte olup çeşitli renk ve desenlerle, kesme ölçü seçeneği ile evlerinizde yapacağınız dekorasyonların vazgeçilmez bir öğesi haline gelecektir.